Voor de ouders

Wie is de kleine Juliana?

Juliana van Cornillon is een grote Luikse Heilige. Ze werd geboren in 1192 in Retinne, in België. Als kind heeft zij een heel mooie vriendschap met Jezus beleefd. Eenmaal volwassen is ze religieuze en priorin van het klooster van Cornillon, in Luik. Ze is vooral bekend omdat ze het feest van Sacramentsdag heeft gepromoot en een van haar vrienden die Paus werd heeft dat feest voor de hele wereldkerk ingesteld. Een geïllustreerd boekje voor kinderen werd gepubliceerd, en vertelt heel het verhaal. Benedictus XVI heeft de geschiedenis van Juliana besproken op 17 november 2010 in een algemene audiëntie.

Wat is dat, Sacramentsdag?

Het is een feest dat de aanwezigheid van Jezus in de wereld onder de vorm van zijn Lichaam en zijn Bloed viert, zijn werkelijke aanwezigheid in het Brood en de Wijn, in de Eucharistie. Het wordt ook het 'Feest van het Heilig Sacrament' genoemd. Het wordt gevierd op de donderdag of de zondag die volgt op het Feest van de Heilige Drievuldigheid, meestal in juni, als er maximaal licht is. Het is dankzij Juliana dat dit feest door de Paus werd ingesteld in 1264.

Waarom deze website?

We nodigen jullie uit, om samen met jullie kinderen, de wereld van Juliana te ontdekken, een filmpje, activiteiten en knutselwerkjes. De site is speciaal voor de kinderen ontworden, om hun geloof op te wekken en te verdiepen, en hun te doen groeien in hun vriendschap met Jezus. Ze kunnen hier meer leren over de kleine Juliana, de eerste communie en Sacramentsdag.


Welke activiteiten stel je voor?

Heel wat hulpmiddelen om al spelende te groeien in het geloof.

Voor de kinderen:

De kinderen kunnen zich amuseren met de online spelletjes of met de spelen die ze kunnen afprinten, ieder aan zijn niveau en op hun eigen ritme. Met de kleine catechese kunnen ze meer leren over Juliana en ook met een filmpje.

Voor de families:

Een heel mooie uitstap voor de familie van ongeveer 11 km kan worden gevolgd in de geboortestreek van Juliana, dwars door de mooie vallei van Juliana, een riviertje dat haar bron vindt in Retinne, de geboorteplaats van Juliana en die uitmondt in de Maas, na doorheen de mooie 'vijvers van de Juliana' gestroomd te zijn en de speelvlaktes. Als je een moment van gebed wil houden met de kinderen, dan vind je ook heel wat teksten op deze site.

Voor de ouders, de mama's-catechisten of godsdienstleerkrachten:

We nodigen jullie uit om onze kleine catechesemethode te downloaden, heel bescheiden maar heel vrolijk naar het voorbeeld van Juliana, om jullie kinderen te helpen het geloof te ontdekken. Voor kinderen die zich voor bereiden op de eerste communie maar ook voor de anderen, zal de kleine catechese groot en klein helpen om te groeien in vriendschap met Jezus,het  Brood des Levens.                                          .


Als je meer wil weten over de auteurs:

Contacteer ons

Dank voor uw bezoek aan deze website en tot binnenkort!